Hieman on ollut kurkku kipuja ja heikkouden tuntemuksia. Kurkku on ollut tuntunut ja näyttänyt kuin angiinassa. Välillä on helpompaa. Testeihin en ole lähtenyt. Karanteenin omaisessa tilanteessani olen päättänyt lukea Raamattua ahkerammin. On se vaan kuitenkin niin, ettei Raamatun luku aina onnistu, vaikka siitä tiedän saavani todella paljon. Salattu Jumala on meitä niin lähellä tuon Raamatun mukaan. Jesajan kirjan lopusta taisin löytää vihjeen, johon tässä js edellisissä kirjoituksissani viittaan.

Jossakin kohtaa tai useammassakin sanoo tuo ihana Jumalan Sana, että se tai Hän on lääke minun ruumiilleni ja sielulleni. Jeesus on Jumalan Sana ja Jeesus löytää ihan Raamatun Alusta Loppuun. Jeesuksen eli Jumalan Sanat ilahduttavat ja antavat avun ahdistuneelle mielelle. Jumala eli Jeesus lupaa lähettää meille avun ja nopeasti. Psalmien kirjan puolivälistä noin suurin piirtein löytyy tällainen lupaus. Hän kärsimättömänä odottaa meiltä avun pyyntöä. Hän tahtoo pelastaa ja parantaa meidät. Timoteuksen kirjan mukaan. Vain sairaat saavat Jumalan avun. Terveet eivät tarvitse apua. Nyt on hyvä antaa Jumalalle mahdollisuus. Jumalan käsivarsi on ojennnettuna Kristus Jumalan voima on meitä lähellä. "Auta meitä Jeesus!"

 Eilen selasin hieman Psalmien kirjaa läpi ja löysin rukouksen omaisen psalmin. Lausutaan sairaana. Olisiko ollut numero 88. Rukous sopii jotenkin Koronaa sairastavien ja kuolevien tilanteeseen. Monet ovat kuolleet hyljättynä ja yksinäisinä. Usein ovat tukehtuneet eli hukkuneet  hapen puutteeseen. Jumalan vedet tulevat kuin myrsky, mutta suuressa myrskyssä ei ole mitään pelättävää. Suuri Jumala pitää meistä huolta! Lepää Rauhassa. Jeesus on meidät kaikki herättävä viimeisenä päivänä. Yritän vielä tässä tuon Psalmin tähän löytää. Lopuksi. Jumala Rakastaa meitä ja on antanut meille Jeesuksessa avun! Tämä Jeesus meille ilmestyy omassa pimeydessämme - Sairaudessa.

Rukous suurimmassa hädässä 
Laulu, koorahilaisten psalmi. Musiikinjohtajalle. Lauletaan kuin "Sairaus". Esrahilaisen Heemanin mietepsalmi. 

Herra, Jumala, minun pelastajani, päivin ja öin minä huudan sinun edessäsi.  Tulkoon rukoukseni sinun eteesi, kallista korvasi huutoni puoleen.  Sillä minun sieluni on saanut kokea pahaa kyllikseen, 
elämäni on lähellä tuonelaa.  Minua pidetään hautaan menevien kaltaisena, minusta on tullut kuin mies, jolla ei ole voimaa.  Minut on jätetty kuolleitten joukkoon kuin kaatuneet, jotka haudassa makaavat. Heitä sinä et enää muista, ja heidät on erotettu sinun kädestäsi. Sinä olet pannut minut syvimpään hautaan, pimeyden syvyyksiin.  Sinun vihasi painaa minua, ja kaikki tyrskysi ahdistavat minua. Sela! 

Tuttavani sinä olet karkottanut minusta kauas, olet tehnyt minut heille inhottavaksi. Olen suljettuna sisään enkä pääse ulos. Silmäni ovat kuihtuneet kurjuudesta. Joka päivä minä huudan sinua, Herra, ja ojennan käteni sinun puoleesi.  Teetkö sinä ihmeitä kuolleille, nousevatko vainajat sinua kiittämään? Sela. Kerrotaanko haudassa sinun armostasi, kadotuksessa sinun uskollisuudestasi? Tunnetaanko pimeydessä sinun ihmeitäsi ja unohduksen maassa sinun vanhurskauttasi? Mutta minä huudan sinun puoleesi, Herra, ja aamulla varhain tuon rukoukseni sinun eteesi. 

Miksi, Herra, hylkäät sieluni, miksi peität kasvosi minulta? Minä olen ollut kurja ja lähellä kuolemaa nuoruudestani asti. Minä kärsin sinun kauhujasi, olen neuvoton.  Sinun vihasi vyöryy minun ylitseni, kauhusi tuhoavat minut.  Ne saartavat minua kaiken päivää kuin vedet, kaikki yhdessä ne piirittävät minua. Kaikki rakkaat ja ystävät sinä olet karkottanut minusta kauas, pimeys on ainoa tuttavani.