Kuuntelin tuossa Radio Dein keskustelua ja ihmettelin kuinka taas Päiviä pommitettiin abortin vastaisuutensa tähden. Kyllä jo alkaa olla selvillä se, kuinka ihmiset vihaavat meitä kristittyjä ihan käytännön tasolla tietämättä mihin pimeyteen ovat sotkeutuneet. Kokemuksia alkaa olla jo itsellänikin vuosien varrelta jo ihan liikaa. Vihapuhetta on paljon ja usein se puhutaan kyseisen vihatun henkilön tai ihmisryhmän  tietämättä. Tällä tavalla kasvatetaan ennakkoluuloja, pimeitä asenteita ja vihaa ja sitten koko vihan paska kaatuu kyseisen ihmisryhmän tai ihmisen päälle. Mutta ehkä ei olekaan kyse vihasta? Kylmyydestä ja kovuudesta, jota tämän ajan henki muokkaa. Pimeyden henki?

Raamatun eli Jumalan Sanan mukaan kaikki tämä on odotettua. Ei tarvi ihmetellä. Tämä maailma vihaa Jumalan omia. Kyse onkin siitä, kuka on tästä maailmasta? Kuka omaksuu kaiken tämän valheen ja pimeyden ja kulkee kohti tuhoa!. Kristityn ei saisi lähteä tämän maailman saastutuksiin ja pimeyksiin mukaan! Ja joka kietoutuu tämän maailmanajan pimeyksiin on Hänen avullaan sanouduttava pimeyksistä irti eli huudettava Herraa avuksi!

Jos en väärin kuunnellut niin Päivi Räsäsen vastaväittäjänä oli ,oman tietämyksensä mukaan eduskunnan ainoa kommunisti, Anna Kontula. Kommunismi on kuitenkin joillekin kirosana. Kommunismin nimissä on tapettu miljoonittain juutalaisia samoin kuin kristittyjen nimissä. Kristitty voi kuitenkin olla enemmän kommunisti kuin Anna ainakin jos asiaa tarkastellaan Annan määritelmien mukaan. Sydämen tila ratkaisee tässäkin. Kommunismi voi olla vain pelkkää ulkokultaisuutta niinkuin ns.nimikristillisyyskin. . Loppu väitöksenään Jeesuksesta Anna väitti ettei Jeesus olisi puhunut vihapuhetta. Itse ihmettelin hetken tällaista väitöstä. Jeesus oli kuitenkin täynnä vihaa kaikenlaista ulkokultaisuutta vastaan. Jumala vihaa ylpeyttä. Ja ahneutta. Tällaiset ihmiset Jumala tuoimitsee! Rahanvaihtajien pöydät lensivät nurin ja ruoskalla ajaen Jeesus ajoi kaikki tällaiset pois temppelistä. Jeesus varoitti Fariseusten hapatuksesta ja Jeesuksen sanoista on myös kaivettavissa Lutherin viha juutalaisia kohtaan tai heidän tekemisiään kohtaan.. Annakin tämän ymmärsi, että Raamattua on käytetty moneen pahaan, samoin Lutherin kirjoituksia. Vihaista puhetta pitäisi meidän ymmärtää ja sitä tarvitaan. ON HYVÄ KÄYTTÄÄ JOSKUS HIEMAN ISOMPAA TEKSTIÄ JA OIKEIN HUUTAA! VARSINKIN HUUTAA HERRAA AVUKSI! Ilman Herraa, Jumalan Sanaa, auttajaa me eksymme.

 Luthrin kirjoituksista löytyy myös se suurenmoinen Rakkaus tuota kansaa kohtaan. Viha ja Rakkaus eivät ole aina toistensa vastakohtia. On oikein vihata vääryyttä ja väärämielisyyttä, syntiä, ylpeyttä ja itsekkyyttä! Välinpitämättömyys sen sijaa on jotain aivan muuta. Syntiä ei tule katsoa läpi sormien. Annakin ymmärtää, että yhteiskunnallista vääryyttä tulee oikaista. Vääryyttä Jumalan luomaa kohtaan on oikaistava. On tehtävä parannus. Ihmistä itseään ei tulisi kuitenkaan tuomita. Pitäisi ymmärtää, että ihminen on oman elämänsä ja historiansa tuote. Ja aina on olemassa eksyttäviä asioita, joista Raamattumme käyttää nimitystä paha tai pimeyden henkivalta. Raamatun mukaan koko maailma on pimeyden vallassa ja kristittynä olemme kutsutut pois tästä pimeydestä, kohti valoa joka on Kristus, ristillä. Armon salattu Jumala.

"Juutalaiset ristiinnaulitsivat Jeesuksen". Jeesus puhui sukukunnasta, joka oli Hänet surmaava. Eikö tämä ollut vihapuhetta. Tätä ajatusta Lutherin kirjoituksista natsisaksa käytti ymmärtääkseni hyväksi suuressa juutalaisten massamurhassa. Kylmyys, kovuus ja välinpitämättömyys toteutui natsien toimesta. Heidän kunnia asiansa oli heidän häpeänsä. Ja näin käy monelle tässä ajallisessa vaelluksessa. Ja kuitenkin oli kaikessa Jumalan suunnitelma mukana oman omaisuuskansansa palauttamiseksi omaan maahansa. Tässä toteutui profeetalliset lupaukset, jotka löytyy Jumalan Sanasta. Kaikki Jumalan suunnitelmaa. Alusta asti ja Loppu on hyvin lähellä. Jumala voi oikaista kaikki vääryydet. Ihminen on tässä aina helposti eksymässä suurenpaan vääryyteen mutta Jumalan mahdollisuudet ovat rajattomat!

Watchmann Nee kirjassaan "Niinkuin Hän", viittaa siihen, että kaikessa historian tapahtumissa on aina mukana Jumalan käsi. Onnellinen joka ymmärtää tämän tosiasian. Lutherin mukaan itse pirukin on Jumalan juoksupoika. Ristille nostettu Jeesus on oman kansansa pelastaja ja parantaja. Hän tuli oman kansansa eli juutalaisten pelastajaksi! Tätä Ristillä roikkuvaa Jeesusta, jo Mooseksen erämaavaelluksen aikana pystyttämä seiväs ja vaskikäärme edustivat. Siihen kun ihminen katsoi, hän koki parantumisen käärmeiden puremilta so. Jeesukseessa - maailman pimeyden voimista,

Jeesukseen katsomalla me näemme Jumalamme ja ymmärrämme, että Jumalakin tuli pojassaan kuolemastamme osallisiksi. Ihmisten kuolemasta! Hänen haavoistaan me löydämme parantumisen tämän maailman vihan tekemiltä haavoilta. Kuolemasta tuleekin voitto. Jokainen Jumalan oma saa kokea suurenmoisen Ilon, kun huomaa ettei nämä ajalliset hirmuiset vihateot ja kohtalot, koettelemukset ole mitään, kun pääsemme yhdessä osallisiksi suuresta Ilosta ja riemusta uudessa Elämässä, Kristuksen, kaikkivaltiaan yhteydessä. Olemme kohti ikuisuutta menossa- Nämä ajalliset murheet ja ongelmat jäävät taakse. Taivaassa saamme nauttia suurta lohdutusta! Siellä ei ole enää sairautta, tuskaa ja murhetta, kuolemaa!

Vihapuheesta muuten löysin Poliisin sivuilta jotain seuraavaa:

Euroopan neuvoston ministerikomitean suosituksessa (R 97 20) vihapuhe on määritelty seuraavasti:" Vihapuhetta ovat kaikki ilmaisumuodot, jotka levittävät, lietsovat, edistävät tai oikeuttavat etnistä vihaa, ulkomaalaisvastaisuutta, antisemitismiä tai muuta vihaa, joka pohjaa suvaitsemattomuuteen. Tämä koskee niin aggressiivista suvaitsematonta kansalaismielisyyttä kuin vähemmistöjen, siirtolaisten, ja siirtolaistaustaisten ihmisten syrjintää ja vihamielisyyttä heitä kohtaan.

Vihapuhetta tarkasteltaessa on huomioon otettava sananvapaus, joka on turvattu sekä Euroopan neuvoston ihmisoikeussopimuksessa että Suomen perustuslaissa. Tällä tarkoitetaan jokaisen oikeutta ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa mielipiteitä, tietoja ja muita viestejä kenenkään ennalta estämättä.

Sananvapauden piiriin eivät kuulu ainoastaan sellaiset tiedot tai mielipiteet, jotka otetaan vastaan mielellään tai joita pidetään harmittomina tai yhdentekevinä, vaan myös sellaiset, jotka koetaan esimerkiksi järkyttävinä, häiritsevinä tai epämiellyttävinä.

Suomen lainsäädännössä ja erilaisissa kansainvälisissä sopimuksissa sananvapauden käyttöä kuitenkin rajoitetaan niin, ettei sananvapauden turvin sallita muiden perusoikeuksien tai ihmisarvon loukkaamista. Rikoslaissa sananvapautta on rajattu muun muassa säätämällä kunnianloukkaus ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan rangaistaviksi teoiksi. Näin ollen rangaistava vihapuhe on myös viharikos.

Monet nyt odottavat, josko koko Raamattumme kielletään vihapuheena juutalaista kansaa kohtaan? Homoja vastaanhan sieltä kyllä löytyy aika paljonkin, mutta löytyy sieltä varmaan kaikki muutkin tämän maailman pimeydet, mässäykset ja juomingit, joissa jokainen ihminen on jossain muotoa osallisena. Kaikista tämän maailman pimeyksistä tulisi tehdä parannus. Juutalaisen kansan vaellus on meille kristityille varoitukseksi, ettemme samanlaiseen epäjumalanpalvelukseen sortuisi. Ahneus on Jumalan Sanan mukaan epäjumalanpalvelusta. Tämän maailman ihmisten tulisi sanoutua irti suunnattomasta ahneudestaan ja itsekkyydestään. Se vie meitä tuhoa kohti!

Mutta loppujen lopuksi profetian ja ilmestyskirjan mukaan ihminen ei tähän itse kykene. Siksi tarvitsemme avun joka tulee Jumalalta. Siksi Kuoli Jeesus ja siksi Hän meni takaisin Isänsä luo, jotta saisimme iloita Hänen lähettämästään suurenmoisesta avusta. Siksi meitä kehoitetaan rukoilemaan eli HUUTAMAAN HERRAA AVUKSI ja näin Hän saa kaiken kunnian. Ilman Häntä emme pääse tämän maailman saastutuksia pakoon! Niitä saastutuksia ovat juuri vihapuheiden lietsonta. 

Vihapuhe on ehkä parhaiten ymmärrettävissä kun luemme Lutherin alkuperäisestä isosta katekismuksesta pätkän, jonka mukaan Jumala kieltää kaiken panettelun ihmiseltä(Tunnustuskirjat s.366, SLEY). Kenestäkään ei saa puhua pahaa vaikka tietäisikin toisen syyllistyneen syntiin. Tuomitseminen kuuluu siihen virkaan asetetulle tuomarille ja ennenkaikkea Jumalalle. Tätä ei ehkä nykyisestä kirkkomme netti- katekismuksesta löydy. https://katekismus.fi/10kaskya/8.html . On hyvä perehtyä kirjallisuuteen, jonka Uskomme Isät ovat ovat todenneet olevan Jumalan Sanan mukaista oppia.

Lutherin mukaan sellainen puhe, jota ei häpeämättä oikeuden, tuomarin ja varsinkin lopulta Jumalan edessä voi puolustaa, on tuomittavaa ja parempi on olla puhumatta sellaista. Ymmärtäisin, että juuri tällainen puhe on tuota vihapuhe-käsitettä vastaavaa. Mielipiteissä on tietenkin eroja. Joku ei häpeä itseään, omaa ylpeyttään, itsekkyyttään ja ahneuttaan eli syntistä olemustaan ja mielipiteitään, sanomisiaan kenenkään edessä ja ehkä Raamatusta tällaisesta käytetään nimitystä julkisyntinen ja Jumalan Sanan mukaan tällaista ihmistä odottaa kadotustuomio. On ihmisiä joiden omatunto on raamatun mukaan kuin "riivinrauta". Se on kova ja ei yhtään Jumalamme Rakkauden täyteinen. Jumala haluaa tällaiseen sydämeenkin tehdä muutoksen. Kivisydämen sijaa tulee lihasydän. Tätä on ns.sydämen ympärileikkaus, joka tekee ihmisen sydämeltään juutalaiseksi eli Jumalan omaksi! Tämän saa aikaan Jumala Sanansa kautta. KrIStuksen lähettämä apu, Pyhä Henki on tässä meitä auttamassa. Kolmiyhteinen Jumala on näin läsnä jokaisen ihmisen elämässä, jos ihminen ymmärtää huutaa Jeesusta avukseen.

Onnellinen se, joka huomaa olevansa väärässä mielipuolisissa mielipiteissään ja tekee täyskäännöksen eli Raamatun mukaan mielenmuutoksen, kääntyen armollisen Kaikkivaltiaan puoleen, huutaen Häntä avukseen. Ilman Jumalan apua ei ihmisen mieli tietenkään muutu. Vain sairaat tarvitsevat parantajaa sanoo Jumalan Sana. Jumalan Sana on itseasiassa lääkettä koko ruumiille ja sielulle. Se jos mikä näyttää meille synnin synniksi ja siihen loppuu ns. lihallinen vaelluksemme. Siinä meistä riisutaan omavanhurskas lihamme ja ylpeytemme niin , että Jumalan vanhurskaus saa tulla tilalle. Näin Rististä Kristuksen ruumiin kautta, tulee ihmisen pelastus. Kastettuna Kristuksen kuolemaan saan Jumalan lapsen perintö-osan. Kristuksessa ja Kristuksen kautta, Hänen tähtensä, Pelastun. Itsestäni en voi löytää mitään syytä pelastukseen. 

Ne teotkin, ne hyvät teot, joita pyhitykseksemme kutsutaan ovat Kristuksen tekoja. Hän itse on niihin osallinen. Jumalan töitä emme voi omia itsellemme - olemmehan vain Liha. Sitähän ihminen on. kuin lastu laineella tai virrassa. Jumalan virrassa. Hänelle kuuluu kunnia kaikesta. Hänen suurenmoinen ja armollinen suunnitelmansa toteutuu, sen suunnitelman alku ja loppu löytyy ristiltä. Siihen on jokaisen ihmisen tultava. Suurempaa valoa ei ole meille annettu kuin Kristus ristillä! Ristiltä loistaa Jumalan Rakkaus jokaista ihmistä kohtaan. Jumala ei vihaa muuta kuin syntiä ja siksi kaikki tämän maailman synti lastatiin Kristuksen päälle ja koko maailma sovitettiin Kristuksen kanssa. Siihen on jokaisen ihmisen tultava Kristuksen yhteyteen. Tässä yhteydessä tulevat kaikki samalle viivalle, eikä erottavia rajoja löydy. Siinä ei vihapuheelle ELI PANETTELULLE JA MUSTAMAALAAMISELLE enää löydy mahdollisuutta. Siinä ihmisestä riisutaan kaikki ja Jumala saa kaiken kunnian! Hänelle se kuuluu! Puheoikeus näin siirtyy Jumalalle. Hän puhuu itse meissä lähettämänsä avustajan, puolestapuhujan, Pyhän Hengen kautta.

Ihaninta on Pelastajamme kohtaaminen. Armossaan Hän on suuri!