Onpa tässä kevään mittaan mietityttänyt Raamatun sanasta nouseva kehotus: "Olkaa pyhät niinkuin teidän taivaallinen Isänne on Pyhä!" Tähän kirjoittamiseen päädyin nyt , kun koitin tuolta lasten pyhäkoulukirjasta etsiä vastausta omaan pyhyyteeni. Onhan se sanomattakin selvää, että juuri Pyhäkoulussa opetetaan lapsille pyhyyden olemusta ja sen tuntemusta.

Yllätyksekseni en kirjan takaosan viitesanoista löytänyt tuota Pyhyys sanaa. Kirjahan perustui lapsille kerrottaviin pieniin kertomuksiin, joiden avulla lapsetkin oppisivat rakastumaan Kristukseen ja siihen tehtävään, jonka Hän on meille opetuslapsilleen antanut. Pyhänä olemisesta ei sitten löytynyt mitään. No olihan siellä kuitenkin Pyhähenki - osa jonka kirjoitin niinkuin kirjassakin se seisoi. Siis hieman väärin ajatellen tuota Persoonaa ja Jumaluutta, Kristuksen Henkeä. Hän meitä kaikessa ymmärtämisessä auttakoon!

Ennen Pyhäänhenkeen liittyvää opetusosuutta löysin puhtaus -opetuksen ja ajattelin, että kyllä tässä kirjassa on hieman oikeaa jutunjuurta kumminkin. Puhtaushan on juuri pyhyyden synonyymi. Varjelkaa itsenne ettei tämä maailma saastuta! Teidän pyhityksenne siis miehet on se, että vältätte haureutta(kreik.porneia). Kuinka sitä haureutta tai pornoa ja epäjumalanpalvelusta tuppaakin tuutin täydeltä ihmisten olo-ja työhuoneisiin. Makuuhuoneista puhumattakaan. Keittiötkin ovat epäjumalanpalveluksen tyyssijoja kaikkine mässäyksineen ja juominkeineen. Puhtaus ja Pyhyys on kaukana suomalaisista ja tämän maailman väestöstä. Sellaista Lutherin kehoittamaa kohtuullista elämää ei tämä kansa ja ihmiskunta tunne. Ihmiset tuotantoketjuineen jauhaa ihan turhaan kaikenlaista saastaa ympäristöön!

Ilmestyskirjakin sen sanoo ihminen ei kykene parannukseen vaikka tarvetta kyllä on, sen jokainen myöntää. Luonnossa näkyy aivan selvät merkit ihmiskunnan tuhovoimista. Jarrua pitäisi painaa ja rutosti. Nyt ei auta mikään hienosäätö vaan pitää tapahtua täydellinen muodonmuutos. Olohuoneet, makuuhuoneet ja keittiöt eivät saa olla epäjumalanpalveluksen tyyssijoja. Varastoista ja autotalleista ym. en halua tietääkään, ne kun tahtovat olla niitä miesluolia kaikkine saastutuksineen. Ihmiskunnan pitää tehdä täydellinen mielenmuutos ja äkkikäännös! Herra voi meitä vain tässä armahtaa.

Pyhähenki osio tuossa pyhäkoulukirjassa tiesi antaa lapsille Hyvän ohjeen: Ilman Pyhää Henkeä ei työstä tule mitään. Herraa meidän tulee rukoilla ja odottaa! Näin Herra itse on meitä kehottanut! Siksi meidän tulee huutaa Herraa avuksi joka tilassa ja iloita Hänestä! Vain Jeesuksella on Voimaa tehdä kaikesta uutta ja PAREMPAA tulevaisuutta!

   Pyhäkoulukirjana: Mandi Granfelt, 1919, Sallikaa Lasten Tulla Minun Tyköni