Muistanpa tilanteen noin kolmekymmentä vuotta sitten, kun minulta kysyttiin mielipidettä homoudesta. Tarjosin vaihtoehdoksi mielipidettä, että homous olisi hieman samanlainen ominaisuus kuin minussa sokeritauti. Täysin lähtemätön asia ainakin nykytieteen valossa. Sen kanssa on vain tultava toimeen, niinkuin jokaisen ihmisen on tultava toimeen itsensä ja omien heikkouksiensa kanssa. Vastaus ei kelvannut vaan asiasta enemmän tietävän mukaan en tiennyt asiasta mitään. Pitäisi kuulema mukaan olla hiljaa kyseisestä mielipiteestäni.

Ehkä nykyisin ajattelen todella toisin. Homoudessa on kysymys henkivallasta. Riivaajien viisaus on sokaissut ihmiset ajattelemaan ja tekemään tahtonsa mukaan. Paljon muitakin riivauksia on ihmiskunnan keskellä - Eksytykset ken tuntee niin hänellä itsellään on suuri ongelma kaiken tämän pimeyden keskellä. Jumala itse on lähettänyt nämä lopunajan eksytykset ihmisille. Ihminen on itse valinnut mieluummin valheen kuin totuuden. Näin meille Paavali todistaa kirjeissään.

Ihmisen eksymys, pimeys johtuu alkuajoista, jolloin synti tuli ihmiskunnan elämään mukanaan kirous. Otsasi hiessä pitää sinun leipäsi syömän. Helppoa ei ihmisen elämä ole ollut. Jokainen on saanut osansa perisynnistä ja sen kirouksesta. Synti ilmenee mitä monituisilla ja omituisilla tavoilla ihmisten elämässä. Syntiä ei tarvi puolustella. Se ei lähde ihmiskunnasta ja omin avuin ei ihminen kykene parantumaan synnistänsä. Parannuksen teko ei onnistu. Sairaus ei lähde.

Joitakin myönnytyksiä antoi Paavali alkuseurakunnan aikoina. Oli lupa ottaa vaimo itsellensä. Mutta enpä usko, että olisi ollut sopivaa miehen maata miehen kanssa niinkuin ei edes äitinsä kanssa saatikka eläimen. Vaimon ja miehen tehtäviin kuului hoitaa velvollisuutensa toista kohtaan. Näitä velvollisuuksia laiminlyödään jatkuvasti. Ihmiskuntaa riivaa pimeyden voimat. Ei ole helppo avioliitoissa kun synti riivaa kaikkialla. Avioliitot hajoavat ja on hyvin kyseenalaista voidaanko enää jatkaa jos edellinen avioliitto on jo mennyt rikki itsekkyyden eli narsismin tähden.

Naimisiin mennään kuitenkin yhä uudelleen. Myös homot ja lesbot pyrkivät jumalan eteen pyytämään vihkimystä ja siunausta. Pappeja vihitään tehtäviin täysin raamatun vastaisin perustein. Nuoret miehet eksyvät pahasti. Naisista puhumattakaan. Vihkimiset eivät kuitenkaan ole Jumalan viitoittama tie onneen. Onnellinen elämä, siunaus tulee ihan muualta. Kaikkinaiset vihkimykset ovat Jumalan edessä kuin saastainen vaate.

Jumalalla on kaikille tarjolla mahdollisuus, todellinen siunaus ja valo joka on Kristus Jeesus. Tämä valo loistaa meille Ristiltä. Ristillä on muutoksen mahdollisuudet tarjolla jokaiselle ihmiselle. Siinä meistä riisutaan pois kokonaan tämä ulkoisen ihmisemme saasta pois. Kaikki saastutukset jäävät Ristille ja tilalle annetaan Kristuksen elämä, uusi Henki niin, ettemme enää elä tämän ulkoisen ihmisemme, Lihamme varassa vaan kokonaan Kristuksen varassa.

Näin pääsiäisajan lähestyessä, anteeksiantamuksen Riemussa ja uuden elämän toivossa saamme jatkaa eteenpäin. Kaikki vanha jääköön Ristin varaan niin, että Jumala, ja Hänen tuntemisensa Kristuksessa, saa tulla meille ainoaksi Elämäksi. Kaikki muu on turhaa. Hänen kanssaan on turvallista vaeltaa ulkoisen ihmisemme heikkouksista huolimatta. Jumala meitä kaikkia rakastaa ja johdattaa uuteen elämään Kristuksessa ja Kristuksen kautta. Armon varassa siis eteenpäin, sydämessä pääsiäisriemua ja iloa. Hyvää pääsiäistä kaikille!