Suren tässä nyt hieman Matti Nykästä - mäkihyppääjälegendaamme. En tiedä mihin hän on kuollut. Sain lukea nettisivuilta, että Hän oli diabetekseen sairastunut viime marraskuussa. Huolestuneena mietin, että oliko alkoholilla osuutta asiaan. Diabetes ja runsas alkoholin käyttö ei sovi yhteen. Liian alhaisiin verensokereihin kuollaan niin helposti. Itsekin olen huomannut omat vensokerini olleen liian alhaalla ja usein. Alkoholi saattaa estää maksan toiminnan, siellä tapahtuvan uudissokerin muodostumisen. Siksi on vaarallista nauttia alkoholia varsinkin ilman tuhtia hiilihydraatti annosta.

Viime yönä kävi oman  mittarini sokerikäyrä punaisella viipyen siellä monta tuntia. En ollut herännyt alhaisiin verensokereihin. Oliko osuutta asiaan ottamallani tulehduskipulääkkeellä? Hampaita on kolottanut nyt pakkasjaksoilla tosi paljon.  On Jumalan armoa saada herätä aamulla uuteen päivään. Kuolla olisin voinut jo useamman kerran. Joskus olen herännyt keittiön lattialta sokeripurkki kädessäni. Siitä sitten sain lipattua sokeria suuhuni. Kerran yöllä kaaduin takaisin sänkyyni suklaalevyn kanssa, kun olin ahminut onnekseni siitä jo melkoisen kimpaleen.

Kerran soitin vaimolleni kun olin eksynyt ylipitkälle lenkille metsään. Eväät oli loppunut ja tarvitsin sokeria - onneksi sokeria tuli. Monesti olen rukoillut, että Herra pitäisi minut jotenkin hengissä. Joskus en ole pystynyt edes rukoilemaan, kun on ollut psyyke hieman sekaisin - eikä aina niin hiemankaan. Jotenkin olen selvinnyt kuin "ruohoa syöden" elämässä eteenpäin vaikeuksista huolimatta(vrt.Raamatun Nebukadnesar). Herra on pitänyt omastaan huolta. Jumala on luvannut jotain minun elämääni. Hänen huolenpitoaan en voi kiistää.

Miksi nyt sitten minuakin niin paljon nuorempi mies menehtyy. Ihan hyvässäkunnossa Matti oli. Nuoremmatkin saattavat menehtyä sokeritautiin liian alhaisten sokerien takia, jos eivät saa sokeria. Yhden tapauksen kuulinkin juuri tuossa vuosi tai kaksi sitten. Ehkäpä jokaisen ihmisen elämälle on itse Jumala asettanut tiukat rajat. Kun lähdön hetki tulee niin, sitä ei siirrä kukaan. Armon valinta Kristuksessa on jokaisen elämässä kuitenkin se ainoa pelastus. Minunkin. Täällä ajassa tekemillämme ratkaisuilla tai uroteoilla ole minkäänlaista merkitystä taivaspaikkoja jaettaessa. Ei auta ikä eikä kunto. Ihminen pelastuu yksin Jumalan armosta käsin. Niin käy lopulta Matinkin niinkuin kaikkien ihmisten. Jeesus ihmisen pelastaa ei kukaan tai mikään muu.

Ihmisten ainoa lohdutus ja apu on Jumalan Hyvyys Kristuksessa. Siitä saa Mattikin iloita aivan varmasti. Tästä ilosta minäkin iloitsen, jopa tässä ajassa. Se on suurinta iloa, jota jopa tässä ajallisessakin elämässä saa kokea. Taivaassa odottaa Mattiakin voittoseppele. Suurin voitto, jonka on saanut Jeesus aikaan. Sitä ei kannata torjua. Täällä ajassa ovat Jumalan lupaukset tarjolla jokaista ihmistä varten. Onnellinen se joka näihin lupauksiin tarttuu ja saa todeta ne tosiksi. On ihanaa herätä uuteen aamuun Armosta käsin Kristuksen omana. Tätä armoa Jumala haluaa tarjota kaikille! On ihanaa kun Jumalan Aurinko paistaa jokaisen ihmisen päälle synkistäkin surun pilvistä,sairaudesta ja kuolemasta, huolimatta.