Olemme vaimoni kanssa olleet yhdessä n. 33 vuotta ja ihan viimeaikoina olen ajatellut, että ne kaikki vuodet ovat olleet Jumalan Armoa kaikki hetket niin vaikeudet kuin kaikki ne hyvätkin päivät. Kaikki siis on otettava Jumalan kädestä ja siihen sitä on yritetty turvata.

Muistutuksena aviopareille ajattelin muutaman ohjeen kirjoittaa siihen pimeyden ja arjen kohtaamiseen. Paavalin mukaan meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan vaan taivaan avaruuksissa olevia pimeyden joukkoja vastaan on taistelu. Jeesus opetti ettei saatana eli pimeyden ruhtinas tule muuta kuin hajoittamaan ja repimään. Saatana onkin tässä kuitenkin Jumalan juoksupoika ainakin Lutheruksen mukaan! Saatanan Jumala lähettääkin joskus meitä kurittamaan ihan vain itsekkään oman ylpeytemme tähden.

Vaaditaan todellista nöyrtymistä, sillä ihminen ei saatanaa vastaan voi mitään. Valtansa tuo kurittaja saa Jumalalta, joka vihaa ylpeyttä. Ja ylpeyttä ja itsekkyyttä tämä onkin täynnä tämä nykyinen ihmiskunta. Siksipä onkin paljon avioeroja. Vähiten on eroja niiden joukossa, jotka turvaavat Jumaalaansa päivittäin. Näin voidaan päätellä Jumalan Sanasta ja jopa uutisista tänäänkin vai oliko lie ajankohtainen keskustelu. Tässä ajassa turvassa on vain se joka tunnustaa omat vajavaisuutensa ja heikkoutensa ja huutaa avuksi Jumalaa. Ihminen on itsessään aina demonisten voimien vallassa ja ainoa turva meillä onkin Jumala. Jumalan Sana itse.

Yksi Jumalan Sanan ohje on keskinäinen kunnioitus avioelämässä. Siinä kunnioituksessa meidän tulisi oppia kilpailemaan. Arvostusta tulisi osata antaa päivittäin omallle aviopuolisolle, mutta oman itsekkyytemme tähden olen itsekin sen todennut vaikeaksi. Tässäkin meitä auttaa jumalan Sana. Hän lupaa vastata meille meidän avunhuutoihimme, kun me ne hänelle kohdistamme. Jumala suorastaan odottaa vanhurskasten rukousta. Vanhurskautemme on aina Jumalan vanhurskautta eli lahjaa, jonka olemme saaneet avuksemme Kristuksessa. Tähän Kristukseen meidän tulee palata päivittäin. Olemme Kristuksen kohdanneet kasteessamme ja siihen kasteeseen on vanha ihmisemme upotettu niin että nyt meidän tulisi vaeltaa uuden ihmisemme mukaan, yhdessä Kristuksen kanssa. Enää emme vaella itsekkään luontomme varassa vaan Jumalan Rakkauden mukaan. Rakkauden joka on >Pyhäddä Hengessä vuodatettu meihin. 

Tässäpä sitä ohjetta hieman, mutta enemmänkin löytyy, kun viitsii hieman raottaa Jumalan Sanan aarrearkkua. Jumala itse haluaa jakaa Armoaan jokaiselle. Jokaisen Hän on jo täydellisesti pelastanut Ristinsä kautta. Tähän ristinkuolemaan on meidät siis kastettu. Siihen tartutaan yhä edelleenkin ja Jumala vastaa rukouksiin niinkuin Hän Kristuksessa on luvannut! Jeesus auttaa!