Ajoimme taas vaimon kanssa mökille ja päätin pudottaa päästöni minimiin kaasujalan osalta. Näinhän on nykyään kehoitettu eli tekemään henkilökohtainen ratkaisu oman hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Aikaisemmin olemme Ailan kanssa päättäneet lopettaa lihan syönnin. Lihantuotanto kasvattaa valtavasti hiilidioksidin määrää ja samalla tuhoaa hiilinieluja kun metsät laidunnetaan peltoina ja syödään saman tien elukoitten suuhun. Järkevämpää on nsiuis vähentää lihan syöntiä, mmutta taitaapa olla autoilu se suurin ongelma suomenmaassa ja jopa meidän perheessämme.

Mielestäni uuden auton osto ei pienennä hiilijalanjälkeä. Autojen yletön tuotanto se vasta suurta hiilidioksidi määrää lkasvattaa. Paremmin pitäisi tavarat käyttää ja pitempään. Jo yli kymmenen vuotta vanhalla autollamme ajaa vielä parisataa tuhatta ihan kevyesti eli vaiukka sen kymmenen vuotta. Uutta autoa ei kannata hankkia, jos hiilijalanjäljessä meinaa säästää. Autossamme k-arvo on 0,2 eli ihan uuden auton tasoa ja nyt kun ajoimme 80km/h mittarinopeudella ja poistamalla ilmastoinnin päältä kulutus putosi  kolmeen litraan/100km aikaisemman yli viiden litran keskikulutuksen sijaan. eli päästöistä lähti melkein puolet pois tai ainakin se 2/5- osaa!

Omat automme päästöt kun tiedän ja mihin noilla yllä mainituilla toimilla pääsen voin laskea kuinka paljon päästelen hiilidioksidia vähemmän vuositasolla - jo äkki laskemalta päästöjen pudotus on yli 15 tuhatta kiloa vuodessa! Jokainen autoilija kun tekee samat päätökset niin Suomen taivaalle pääsee ainakin vähintään 15 miljardia kiloa vähemmän hiilidioksidia autoistamme viodessa! Autoilija tekee tietenkin parhaimman ratkaisun, kun jättää autolla liikkumisen kokonaan pois ja turvautuu polkupyörään ja yleisiin kulkuneuvoihin.

Itsekin kuljin polkupyörällä tässä syksyllä kauppaan ja takaisin. Yhteensä tulee matkaa lähes 20 kilometriä, mutta autoilua se vähentää melkoisen määrän, jos saman tekisin pari kertaa viikossa. Kymmeniä vuosia tavoittelemani kymmenen kilon painonpudotuskin onnistuisi tuolla menolla. Naapuri se vain menee autolla kauemmaksi kauppaan kun ei lähikauppa kelpaa? - Kimppakyytikin pudottaa yhden osalta saman verran niin, että yhteistyötäkin tämän maapallomme pelastamiseen tarvitaan! Ihan liian monta kertaa autolla tullaan kauppaan ja jopa kirkkoon - yksin autoilla ajaen. Suomi on puhelimien luvattu maa ja sopisi hieman soitella ystäville tai koputella naapureiden ovia, jos vaikka kauppaan olisi asiaa tai  jos joku kyytin tarjoaisi kirkkoon ja useammalle! Kirkoissa on jopa vuorolistat tekstin lukijoille, niin samanlaiset listat voisi laittaa kyyteistäkin, ettei tätä rakasta palloamme tuhota ihan vain typeryyden tähden! Kristityt voisivat Jumalan lapsina olla tässä hyvänä esimerkkinä. 

Vaan onhan se Johanneksen kirjeessä sanottu, kuka on Jumalan lapsi! Sehän se on, joka vanhurskautta harrastaa. Raamattumme kiistämätön tosiasia on, ettei ihminen itsestään käsin pysty totiseen parannukseen! Saatamme tavoitella hyvää, mutta se ei onnistu. Ilmestyskirjaa lukiessa tämä tosiasia paljastuu ja kun seuraamme maailmaamme näemme kuinka ilmestyskirjan tosiasiat toteutuvat ihmisten elämässä. Parannuksen hedelmiä ei vain näy! Hyvien tekojen hedelmää ei puristeta tästä vanhasta kuolleesta puusta vaan Kristittynä, oksina elävässä puussa, meillä tulee olla toimiva yhteys kaikkivaltiaaseen Kristukseen, joka ristillä on kuollut jokaisen ihmisen puolesta.

Jumalan Rakkaus saa meissä aikaan parannuksen! Näin se on! Pelastetaan koko maailma ja huudetaan Herraamme avuksi! Häneltä tulee viisaus ja kaikki hyvä tähän elämäämme! Raamatun lupaukset ovat Kristuksessa voimassa! Mitä tahansa me Jumalan tahdon mukaisesti Häneltä pyydämme,  Hän sen toteuttaa! Tarvitsemme vain uskoa Hyvään ja Mahtavaan Jumalaan, Kristukseen!

Jolla ei tätä uskoa ole,  Kristuksen uskoa, niin on aika ottaa Raamatun lupaukset todesta. Jumalaamme kannattaa huutaa avuksi! Hän pelastaa sinut ja sinun perhekuntasi! Kristus odottaa, että Hänen lapsensa huutavat Häntä avukseen. Me kastettuina Häneen olemme Hänen opetuslapsiaan. Jos et vielä Jeesusta tunne on aika oppia tuntemaan Totuus! Kristus ei hylkää ketään, joka Hänen puoleensa kääntyy ja Häntä avukseen huutaa! Hän on sinua lähellä ja pitää sinusta huolen!