Jo toisen kerran johdatti Herra eteeni Georg Johnsenin kirjasta Oikea Suunta tosi tarinan käärmeestä joka pakeni pojan rukoillessa. Kyse on niistä moninaisista tavoista tai aseista voittaa meitä kristittyjä kohtaavat kiusaukset. Jumalan Sanasta löytyy montakin keinoa taistella Pahaa vastaan, vastustaa Saatanaa, pimeyden ruhtinasta. Johnsenin mukaan eräs tanskalainen pappi oli nuoruudessaan kokenut aivan merkillisen tapahtuman. Hän oli nukahtanut niitylle ja Hänen nukkuessaan oli käärme tullut rinnalle makaamaan. Hädissään ei voinut kuin ummistaa silmät ja rukoilla. Suureksi helpotukseksi oli käärme poistunut rinnan päältä.

Hansenin mukaan meillä kaikilla on samanlainen käärme suonissamme, Saatana saa vallita meitä, jos emme valvo. Jeesus kehoitti valvomaan, jotta emme joutuisi kiusaukseen. Rukous on saatana vastaan tehokas ase. Herra itse auttaa meitä, kun me Häntä huudamme avuksemme. 

Tässä oli hyvä keskustelun aihe, kun vierailimme ystävämme Annen luona. Välttyisimme monelta tuskalta, jos vain jaksamme säilyttää yhteyden auttajaamme. Joskus yhteys tuntuu katoavan ja joudumme kiusaukseen, Hansenin mukaan koetukseen joka vahvistaa meitä, koetuksen voitettuamme. Jeesus voitti koetukset ja Hänestä tuli meille auttaja meidän ahdistuksissamme. Hän voi meitä auttaa. 

Kirkossa tänään aamupäivällä ehtoollisella vierailtuamme tuli ajatuksiini, etten ole kuullut kenenkään papin käyttävän ehtoollisen jälkeen Jeesuksen sanoja: "Joka syö minun ruumiini ja juo minun vereni, sillä on iankaikkinen elämä." Se on langenneelle suuri turva. Ehtoollisen armossa on hyvä syntisen puhdistua ja oppia luottamaan Jumalan sanoihin.

Kuin varmemmaksi vakuudeksi Annen luota poistuessamme. Tandemilla ajoimme melkein kyyn päälle. Säikähdin suuresti, mutta sitten huomasin, että se suuri käärme oli kuollut. Sen pää oli murskaantunut. Näin on myös saatanan kanssa. Kristus murskasi Saatanan täydellisesti. Sillä ei ole enää valtaa meihin. Saamme iloita Herrassamme Jeesuksessa suuresta Armosta, joka meille Ristiltä loistaa. Olemme taivaan kansalaisia ja Jumalan lapsia. Suuri on ilo meillä, kun nimet ovat taivaan kirjoissa ja pimeys on väistynyt! Ei tarvitse enää pelätä. Saamme jatkuvasti hädässämme turvata Herraamme, joka meitä tahtoo auttaa ja jokaisen hänen puoleensa kääntyvän eli Häntä avukseen huutavan ihmisen myös pelastaa.