Edellisessä kirjoituksessani viittasin voiton tavoitteluun ja siihen mitä voiton tavoittelusta Raamattu sanoo. Nyt alkavissa vaalitavoitteissaan poliittiset puolueet pyrkivät vaali voittoon. Poliittisissa lupauksissaan kenelläkään ei ole mitään uutta tarjottavaa äänestäjille. Kuinka sitten äänestäjät valitsevat ketä äänestää?

Useimmiten valitaan joku ihminen joka tuntuu läheiseltä ja edustaa samoja arvoja kuin itsekin. Poliittinen puoluekanta on tärkeä. Harvoinpa puoluetta vaihdetaan. Tähän perustuu ns.jämähtyneisyys ja ihmiset odottavatkin jotain uutta - siis jytkyä? Jytkyt pitkälle perustuvat ihmisten uuden osotuksiin ja politikkojen populismiin. Todellisuudessa tarjottavaa ei ole. Näin jos on niin ei ainkaan mitään muutosta ole odotettavissa. Sama pimeys ja näköalattomuus jatkuu. Puolueilla ei ole mitään uutta tarjottavana. Ei uusia vaihtoehtoja. Täysin pimeääkö on tulevaisuus?

Raahen kaupungin talousarvio yrittää maalailla valoisampaa tulevaisuutta. Tähän on pyrittävä. Se on oikein - pimeitä uhkakuvia ei ole hyvä maalata taivaalle. Kristillisen puolueen edustajana en haluaisi nähdä muuta kuin valon häämöttävän raahelaisille. Tulevaisuus eiole pimeä. Raahelaisista pidetään huolta. Kaikessa avain sana on yhteistyö! Riitelemällä ri onnistu mikään. Raahen päättäjiltä vaaditaan kykyä kuunnella ja ymmärtää kuulemansa. Tarvitaan uskoa tulevaisuuteen. Mistä sitä saavat päättäjät. Turvautuvatko he valheeseen ja pimeyden ruhtinaan tarjoamiin vaihtoehtoihin. Onko pelkkä turhan voiton tavoittelu heillä tavoitteenaan - Rahan himoko on heidän motiivinsa?

Äänestäjämn kannattaa olla tarkkana, ketä hän äänestää. Arvomaailma kannattaa puntaroida ja se onko mitään uutta annettavaa ehdokkailla. Uudet asiat tulevat usein innovatiivisilta tahoilta. Kellä on keksintöjä tarjolla rahelaisille? Kannattaa miettiä ehdokkaiden arvomaailmojen lisäksi sitä karismaattista kehää joka ehdokkaita ympäröi. Karismaattisuus ei ole luonnollista lahjakkuutta vaan se on jotain joka annetaan ylhäältä. Kuka on yhteydessä itse innovaattoriin - kaiken luojaan?. Työmiehiä tarvitaan mutta tunnistavatko äänestäjät todelliset työmiehet? Pelkäänpä että pimeys jatkuu. Valoa voi antaa vain ja yksin Jumala.

 "Eloa on paljon, mutta työmiehiä vähän. Rukoilkaa siis elon Herraa, että hän lähettäisi työmiehiä elonkorjuuseensa."Matt 9:37